Sverige 365 – ett år av bön

Vi i 24-7 Sverige är väldigt glada och taggade inför följande projekt som vi göra tillsammans med fyra andra organisationer. 

Runt om i landet finns det en kallelse till bön för vårt land. Det sker fler initiativ till bön än på länge och det sker på en mångfald av sätt. Vi är en grupp människor som i somras kom samman i bön och upplevde att Gud kallar till 1år av ständig bön i Sverige. Efter att ha bett och prövat detta har vi valt att gå på denna kallelse och vill nu inbjuda den som så önskar att delta i vad Gud gör i vårt land.

 

Varför: Bibeln är full av tillfällen när man ber dygnet runt. Kyrkan startas efter ett tio dagar långt bönemöte för att ge ett exempel. Den stora anledningen till att det sker just nu är att vi är flera som längtat efter detta länge och vi upplever att nu är tiden för detta. 

 

Tema: Jag ber att de alla skall bli ett (Joh 17:21a). Detta är Jesus egen bön för oss, hans kyrka. Vi ber därför att alla som vill stämma in i Jesus egen vision om enkyrka deltar. Kommer detta lösa alla ekumeniska problem? – nej! Men det är ett gott steg på vägen.

 

När: Startar 1 september 2019 och avslutas ett år senare. 

 

Hur:Vi har valt en modell som kallas 24–7 bön. Det innebär att man avskiljer ett rum för bön under en vecka. Sen delar man in dygnets alla timmar i en-timmespass. Dessa pass hjälps man åt att fylla, för att täcka en vecka. Det blir totalt 168 timmar av bön. Det innebär alltså att man ber dag som natt för att täcka en hel vecka. Efter en vecka går stafettpinnen av bön vidare till nästa sammanhang. Skiftet sker på söndagar kl. 17:00. Det finns en hemsida där man skapar ett bokningsschema, på så sätt kan man se vem som ber när. 

 

För vem: Det spelar ingen roll om ni är en församling, ett nätverk, en kristen organisation eller en hemgrupp. Det som förenar er är att ni tror på Jesus Kristus och har en längtan efter att be. 

 

Resurser: På vår hemsida finns flertalet resurser för hur man gör en bönevecka. Allt ifrån när man får en första tanke om detta, till att berätta för andra om den, till efter veckan är avslutad.

 

Arrangörer:Vi är 4 personer som bildar en ledningsgrupp för detta år. Vi i vår tur representerar fyra organisationer som står bakom detta. Samtliga organisationer har en ekumenisk prägel även om man kan ha sin tillhörighet i en specifik kyrka. 

 

Ledningsgruppen består av:

Mike Boije från 24-7 Sverige och Evangeliska Brödraförsamlingen i Göteborg

Amanda Göransson från 24-7 Sverige

Christian Samuelsson från Ralingsåsgården (en del av KSSB)

Karin Malmström från New Wine Sverige

 

Samarbeten: Vi vill gärna samarbeta med andra organisationer som vill vara med och bära detta. Vi tror att alla de uttryck och sammanhang som redan ber skapar en enhet som Gud vill välsigna, som gör att året kommer att bära än mer frukt. Att vara en samarbetspartner i detta innebär att man delar information i sin organisation och i sin tur bidrar med sin kallelse och gåva in i detta. Kanske ni är en evangeliserande organisation som vill be och evangelisera. Eller så är ni lovsångare som vill leda andra i tillbedjan. Vi hoppas ni vill vara med! Hör av er senast 10 juni om ni vill vara med. 

 

En bild för att beskriva vad vi längtar efter: Tänk er ett vackert fruktträd, ett träd som bär god och rik frukt. För att ett träd ska uppnå sin fulla potential behöver det både utrymme och närhet på samma gång. Om det står för tätt finns det helt enkelt inte tillräckligt med plats för trädet att växa och bli så stort som det egentligen har kapacitet till. Men om det inte har andra fruktträd i närheten blir den organiska pollineringen inte lika stark. Vad vi längtar efter är en skog av fruktträd, där varje träd får utrymme att nå sin fulla potential, men att vi står tillräckligt nära för att både ge skydd och pollinering åt varandra. 

 

Kontakt: info@sverige365.nu, www.sverige365.nu (hemsidan kommer snart)

 

 

                                                

 

                                 

 

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now